11. Ars HUNGARICA fesztivál Nagyszebenben

2016. november 10-15. között, tizenegyedik alkalommal szervezi meg a HÍD- Szebeni Magyar Egyesület a térség közkedvelt magyar kulturális eseményét, az Ars HUNGARICA fesztivált.

Ennek célja az, hogy a több évszázados helybéli magyar jelenlétet hangsúlyozza és az eseményekkel hozzájáruljon a magyar közösség érvényesüléséhez itt, a Kárpát-medence határán, mutasson be magyar kulturális gyöngyszemeket és legyen híd a különböző igényeket és anyanyelvet képviselő személyek, nem utolsó sorban intézmények között.

A fesztivál sikeresen beilleszkedett a nagyszebeni kulturális élet gazdag forgatagába, elismert és várt eseményként szerepel a város hivatalos műsorai között. A magyar hagyományt, kulturális gazdagságot mutatja be a helybelieknek és vendégeinek egyaránt. Ugyanakkor a helyi magyar közösség számára kulturális értéket, hovatartozási érzést, kikapcsolódási lehetőséget kínál.

A fesztivál célja az, hogy a több évszázados helybéli magyar jelenlét fontosságát hangsúlyozza és az eseményekkel hozzájáruljon a magyar közösség érvényesüléséhez itt, a Kárpát-medence határán.

A fesztivál programját és a részletes ismertetőt a szervezők rövidesen közzé teszik.

Elérhetőségek:
Nagyszeben – Sörház (Berăriei) utca, 2 szám, II. emelet,
gyorsposta cím: hid@szeben.ro
honlap: http://www.Szeben.ro
FB: https://www.facebook.com/ArsHUNGARICA

Tel: +40-745-300234- Serfőző Levente, főszervező
+40-722-231964 – Márton Ildikó, irodavezető és szervező
+40-747-975921 – Takács Gyöngyi, idegenvezető és szervező

Vegyen részt Ön is az Ars HUNGARICA fesztiválon!

Forrás: szeben.ro