2017-ben is remek magyar fesztiválok helyszíne Nagyszeben

2017-ben ismét kitesz magáért a Nagyszeben környékén elő magyarság, valamint a helyben működő, a magyarság megmaradásáért, értékeink bemutatásáért küzdő Híd Egyesület.

2017. június 30. és július 2. között nyolcadik alkalommal szervezik meg a Hungarikum Napokat.

Idén a gasztronómiára igyekeznek még nagyobb hangsúlyt tenni, felkészülve a 2019-es évre, amikor Nagyszeben újabb európai színtű címet viselhet, éspedig Európa Gasztrónomiai Régiója lesz. Az előző években meghonosított, kedvelt és ismert műsorszámokat is igyekeznek megszervezni és nem maradnak el a meglepetések sem.

2017. november 7. és 12. között, tizenkettedik alkalommal

kerül sor Nagyszeben és térségének közkedvelt magyar kulturális eseményére,

az Ars HUNGARICA fesztiválra.

Ennek célja az, hogy a több évszázados helybéli magyar jelenlétet hangsúlyozza és az eseményekkel hozzájáruljon a magyar közösség érvényesüléséhez itt, a Kárpát-medence határán, mutasson be magyar kulturális gyöngyszemeket és legyen híd a különböző igényeket és anyanyelvet képviselő személyek, nem utolsó sorban intézmények között.

A fesztivál sikeresen beilleszkedett Nagyszeben, valamint a Szeben megyei kulturális élet gazdag forgatagába, nemzetközileg ismert, közkedvel és várt eseményként szerepel a nagyszebeni hivatalos műsorok között. A magyar hagyományt, a kulturális gazdagságot mutatja be a helybelieknek és vendégeinek. Ugyanakkor, a helyi magyar közösség számára kulturális értéket, hovatartozási érzést, kikapcsolódási lehetőséget kínál.

Az események részleteiről a közeljövőben mi magunk fogjuk megkérdezni Serfőző Levente főszervezőt, a Híd Egyesület elnökét.

A szeben.ro cikke nyomán