Aláírták Arad és Pécs kulturális együttműködési nyilatkozatát

Évtizedes hagyomány folytatódik idén is a Pécs és Arad közötti kulturális együttműködésekben azzal, hogy a két település 2017-ben is számos kulturális programot kínál a testvérvárosok repertoárjából a helyieknek. Az idei megállapodást szerdán írta alá Bognár Levente, Arad és Őri László, Pécs alpolgármestere.

Bognár Levente a programokat bemutató sajtótájékoztatón kiemelte, hogy

a két testvérváros, Arad és Pécs együttműködése példaértékű.

Köszönet illeti az elkötelezett kulturális szakembereknek, művészeknek és önkormányzati munkatársaknak. Hangsúlyozta: az élő kapcsolat nemcsak önkormányzati, hanem intézményi szinten is komoly megállapodások formájában ölt testet, emellett a civil szervezetek is sikerrel keresik az együttműködés formáit.

Szerdán nemcsak a programtervekről beszéltek, hanem a pécsiek megtekinthették Siska-Szabó Hajnalka aradi képzőművéz és tanár fesménykiállítáást is.

Arad-Pécs kulturális együttműködés, Siska-Szabó Hajnalka kiállítása
Arad-Pécs kulturális együttműködés, Siska-Szabó Hajnalka kiállítása

Őri László kiemelte, az erőteljes kulturális kapcsolat segítségével az anyaországban élő magyarok komoly betekintést kapnak a mai aradi művészet mindennapjaiba. A határon túl élők a pécsi programok segítségével kapnak képet városunk kínálatából.

Kiemelte: A Pécsi Napok, illetve az Aradi Napok keretében a két város idén is külön bemutatkozási lehetőséget kap.