Nyílt felhívás bánsági szórványtelepülések felé

Bővítené turné állomásainak listáját a Bánsági Vándorszínház.

Bánsági Vándorszínház

Az idén hatodik kiadásához érkező Bánsági Vándorszínház szervezői nyílt felhívást tesznek közzé olyan Temes, Arad és Krassó-Szörény megyei települések számára, akik szeretnék, ha az idei, 2019-es Vándorszínház előadása náluk is bemutatásra kerülne.

A Tarisznyás Egyesület adminisztratív irányítása alatt hatodik éve működő Bánsági Vándorszínház azzal a céllal jött létre, hogy a színház és drámapedagógia eszközeit felhasználva hozzájáruljon a bánsági szórványvidék magyarságtudatának, kultúrájának, nyelvének és identitásának megőrzéséhez. Ennek érdekében 2014 óta hoz létre zenés, szórakoztató műfajú, ingyenesen megtekinthető és szabadtéren is bemutatható előadásokat, erdélyi, magyarországi, felvidéki és vajdasági fiatal színészek, színészhallgatók és temesvári színházi szakemberek közreműködésével. Az elmúlt években ezek az előadások több mint 20 bánsági szórványtelepülésen kerültek bemutatásra.

Jelen felhívással a szervezők bővíteni szeretnék a már bejáratott turné-települések listáját, ezért arra kérik a három megye településeinek előjáróit, közösségi és/vagy felekezeti vezetőit, kulturális programokért felelős személyeit, hogy legkésőbb április 30-ig jelezzék, ha igényt tartanának a Vándorszínház idei előadására. Az előadás meghívása semmilyen anyagi kötelezettséggel nem terheli a meghívó települést. A résztvevők mindössze egy, a helyiekkel közösen elkölthető vacsorát, valamint egy éjszakára szállást kérnek az előadásért cserébe.

A szervezők természetesen idén is felkeresik az eddig meglátogatott települések képviselőit, telefonon vagy személyesen, de figyelembe véve az elmúlt évek szervezési tapasztalatait, valamint a már beérkezett ez irányú kéréseket, nem szeretnének senkit kihagyni az idei turné-tervből, akik igényelnék az előadás bemutatását.

Az idei turné tervezett periódusa július 28 – augusztus 19. A turné-periódus záró dátuma a beérkező jelentkezések függvényében módosulhat.

Jelentkezni, valamint további információkat igényelni a tarisznyasegyesulet@gmail.com vagy a +40746952899-es telefonszámon lehet 2019 április 30-ig.

Forrás: Heti Új Szó (Temesvár)