Maraton Arad és Békéscsaba között

Tavaly közel 1500 főre duzzadt a résztvevők száma: 15 egyéni futó mellett 35 ötfős és hat kétfős csapat, hat 6 görkorcsolyázó és 981 egyéni kerékpáros és kísérőik teljesítették a távot.

A békéscsabai városházán kedden írták alá a 22. Békéscsaba–Arad Szupermaraton, Kerékpáros és Görkoritúra előszerződését a Békéscsabai Atlétikai Club és a két város önkormányzatának képviselői – számolt be a Békés megyei hírportál, a beol.hu.

Idén június elsején és 2-án rendezik meg az erőpróbát, amelynek népszerűsége évről évre nő. Tavaly közel 1500 főre duzzadt a résztvevők száma: 15 egyéni futó mellett 35 ötfős és hat kétfős csapat, hat 6 görkorcsolyázó és 981 egyéni kerékpáros és kísérőik teljesítették a távot – hangsúlyozta Kiss Tibor csabai alpolgármester. Tóth Sándor, a rendező klub ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy a két nap során az érintett településeken igazi népünnepélyt jelent a szupermaraton. „Mezőkovácsházán és Medgyesegyházán – ahol a kerékpárosok kötelező pihenője van – már évek óta olyan vendégszerető emberek dolgoznak a rendezvény sikeréért, akik minden dicséretet megérdemelnek” – tette hozzá.

Bognár Levente aradi alpolgármester a tudósítás szerint elmondta: „Jelenleg folyik a város idei költségvetésének előkészítése, mi a tervek szerint 25-30 ezer eurót fordítunk majd a szupermaraton megrendezésére.”

A régió legnagyobb határon átnyúló tömegsport rendezvényén a résztvevők mindkét nap száz-száz kilométert tesznek meg, futva, kerékpáron vagy görkorcsolyán. A rajt június elsején reggel lesz Békéscsabán, és délután érkezik a mezőny az aradi városházához, ahonnan másnap reggel indulnak vissza.

A magyarországiak február elsejétől május 20-ig nevezhetnek be a www.bcsac.hu weboldalon, a romániai résztvevők szintén online iratkozhatnak fel a www.supermaraton.eu honlapon, de ezt még nem „élesítették”.

 1. nap:
 1. szakasz: Békéscsaba–Újkígyós 16,3 km
 2. szakasz: Újkígyós–Medgyesegyháza 19,2 km
 3. szakasz: Medgyesegyháza–Mezőkovácsháza 14,7 km
  Kötelező pihenő a kerékpárosoknak: Mezőkovácsháza
 4. szakasz: Mezőkovácsháza–Tornya 25,1 km
 5. szakasz: Tornya–Arad 24,7 km
  Célhely: Arad, Főtér

2. nap

június 2. Arad–Békéscsaba 100,0 km -Rajt: Arad, Városháza 9.00 óra (román idő szerint)

 1. szakasz: Arad–Tornya 24,7 km
 2. szakasz: Tornya–Mezőkovácsháza 25,1 km
 3. szakasz: Mezőkovácsháza–Medgyesegyháza 14,7 km
  Kötelező pihenő a kerékpárosoknak: Medgyesegyháza
 4. szakasz: Medgyesegyháza–Újkígyós 19,2 km
 5. szakasz: Újkígyós–Békéscsaba 16,3 km
  Célhely: Békéscsaba, Főtér

Forrás: Temesvári Új Szó