Erdélyi Magyar Fiatal Közgazdászok és Vállalkozók Találkozója (XVI. EFIKOT)

Idén XVI. alkalommal szervezi meg a Romániai Magyar Közgazdász Társaság Ifjúsági Frakciója (RIF) az Erdélyi Magyar Fiatal Közgazdászok és Vállalkozók Találkozóját (EFIKOT), amelynek ezúttal Székelyudvarhely ad helyet március 24-26. között.

Ebben az évben a zöld-, és kékgazdaság a központi téma.

Számos új, még kiaknázatlan lehetőséget tár fel előttünk ez a világ, hiszen a legújabb trendek is efelé mutatnak. A zöld gazdaság senki számára nem ismeretlen fogalom, viszont a kék, úgyis mondhatnák a még zöldebb, már igen.

A hagyományos plenáris előadásokat, a megszokott módon négy szekció követi. A négy szekcióelőadás célja, hogy még inkább kibontsa az adott területeken felvetett témákat, reflektáljon bizonyos problémákra. Az első a CSR (társadalmi felelősségvállalás). A multik már nagy sikereket tudhatnak maguk mögött a témában, viszont Erdélyben nagyon kevés a követendő példa.

Második szekció a Vállalkozz korlátok nélkül.

Ez EFIKOT ezen szekciója azért rendhagyó, mivel felismertük azt, hogy számos értékes testi vagy szellemi fogyatékkal élő személy van a környezetünkben, akikre nem fektetünk elég hangsúlyt, így ebben a szekcióban ők fognak felszólalni, illetve olyanok, akik hasonló problémákkal küszködő embereket alkalmaznak. Lehetőségek az újrahasznosításban szekció arra fókuszál majd, hogy melyek azok a megvalósítások, amelyek kézenfekvőek és mégis csak nagyon kevesen alkalmazzák. Az utolsó szekció, mind minden évben az Innovációval foglalkozik, azaz a next generationnel.

A regisztrációval és a konferencia részletes programjával kapcsolatos további információt az EFIKOT honlapján, vagy Facebook oldalán olvashatsz.

(A szeben.ro és az efikot.rif.ro nyomán)