Együtt az úton – konferencia Nagyszebenben

Együtt az úton – A koronavírus terjesztését meggátoló intézkedéseket betartva a konferenciát kénytelenek vagyunk elhalasztani. Ha különlegesebb intézkedések továbbá nem akadályozzák 2020. július 3-án tervezzük megtartani, ugyancsak Nagyszebenben.

A budapesti Charta XXI. Egyesület a HÍD – Szebeni Magyarok Egyesületével együttműködve 2020. március 20-án konferenciát rendez Nagyszebenben ” Együtt az úton – A történelmi kiegyezés perspektívái Erdélyben” címmel.

A rendezvény illeszkedik a Charta XXI. korábbi konferenciáihoz (Arad 2017, Budapest 2019.) de még inkább ahhoz a szinte már megszámlálhatatlan próbálkozáshoz, amelyek célja az erdélyi románság és magyarság közeledése, illetve Magyarország és Románia közötti jobb megértés volt. Noha valódi áttörésre mindeddig nem került sor, azaz Tamási Áron szép szavával szívbéli barátság sem Erdélyen belül, sem a két ország között nem jött létre, mindig akadnak, akik szerint a békés jövendő érdekében újra meg újra neki kell futni a feladatnak. Mi is ebben a szellemben
hívjuk az érdeklődőket rendezvényünkre.

Időpont: 2020. július 3.
Helyszín: Nagyszeben, Német Demokrata Fórum Tükörterme (G-ral Magheru 1-3)

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a http://chartaxxi.eu/regisztracio oldalon lehet.
A regisztráció akkor érvényes, ha arról a visszaigazolás a megadott e-mail címre megérkezett.

Előadóink (tbc): Gabriel Andreescu, Rudolf Gräf, Miskolczy Ambrus, Makkai Béla, Andrei Rusu, Surján László, T. Szabó Csaba.

A résztvevők számára büfé ebéd és egy kávészünet áll rendelkezésre. A részletes programot minden résztvevőnek e-mailben megküldjük az előzetes regisztrációt követően.

REGISZTRÁCIÓ: http://chartaxxi.eu/regisztracio

A konferencia kétnyelvű, tolmácsolást biztosítunk mind román mind magyar nyelven.

Forrás: Híd Egyesület Nagyszeben