Farkas Imre temesvári alpolgármester: a helyzet továbbra is komoly, nem lehet lazítani!

farkas-imre

Farkas Imre, Temesvár alpolgármestere a Temesvári Új Szónak telefonos interjú keretében ismertette a védekezéssel kapcsolatos újabb fejleményeket.

Beérkezett a fertőtlenítő anyagot adagoló berendezések egy része, amelyeket a vonatkozó előírások értel­mé­ben, minden lépcsőházba be kell szerelni. Ezek kiosztására szerdától kerül sor, először a tíz emeletes tömbházak lépcső­há­zaiban szerelik fel.

Eddig 3000 darab érkezett Temes­várra, és nagyobb a hatékonyságuk, ha a nagyobb tömbházakba jutnak először az adagolók.

Fertőtlenítő anyag eddig nem érkezett – a hirtelen óriásira növekedett igényt csak nagyon nehezen elégítik ki a gyártók –, és amivel rendelkezik a város, azzal a mennyiséggel az egészségügyi intézmények ellátását biztosítják.

Jó eséllyel, hétvégéig üzemképes lesz a város által a hajléktalanok számára kialakított menhely is – ismertette az alpolgármester – ahol mintegy 30 férfi számára fognak biztosítani szállást és teljes ellátást.

A menhelybe kerülő személyek először orvosi szűrésen, koronavírus-teszten is – esnek át, és csak utána foglalhatják el helyüket. Hasonló körülmények kö­zött fogadják a Távírda utcai szociális központban a hajléktalan nőket. Amint látható, a város területén több helyen is dolgoznak, több beruházás megvalósítása, ha lassabb ütemben is, de halad.

Továbbá néhány napja nevesítették a Dacia negyedbe tervezett emeletes parkolóház tervezésével megbízott céget is, ezzel immár egyenesben van ez a környékbeli lakosság számára rendkívül fontos beruházás kivitelezése is.

A három, esetleg négy szintes parkoló enyhíteni hivatott a kerületben a zsúfoltságot. A város szociális igazgatóságához az elmúlt hetek­ben több mint ötvenezer telefonhívás futott be a segítségre szoruló személyek részéről, és eddig több mint ezer esetben élel­miszert vagy gyógyszert juttattak el az érintetteknek, esetleg lelki segélyt nyújtottak az igazgatóság munkatársai.

A helyzet továbbra is komoly, nem lehet lazítani, türelemmel és kitartással mindannyian be kell tartsuk az előírásokat, vigyázzunk magunkra és egymásra, ezzel másokra is vigyázunk! – szól Farkas Imre alpolgármester biztatása.

Forrás: Temesvári Új Szó