Nagyvárad – 28. Festum Varadinum koncertekkel, filmfesztivállal!

Egyházak, civil szervezetek, oktatási és kulturális intézmények összefogása eredményeképpen, május 5-19. között huszonnyolcadik alkalommal szervezi meg a Varadinum Kulturális Alapítvány a nagyváradi magyarok legrégibb és legnagyobb rendezvénysorozatát, a Festum Varadinumot.

Festum Varadinum Nagyvárad

A két héten át zajló Festum Varadinum eseményei között kiállítások, tudományos ülésszakok, egyházi rendezvények, iskolanapok, színházi előadások, klasszikus és könnyűzenei koncertek, valamint családi programok is helyet kaptak.

KONCERTEK

Május 10. péntek
19:00 Bikini koncert
20:45 Republic koncert
Nagyvárad, Grivitei utca (Sánc utca) VÁR

Május 11. szombat
19:00 Kormorán koncert
21:00 Best of Geszti koncert
Nagyvárad, Grivitei utca (Sánc utca) VÁR

Május 12. vasárnap
17:00 USNK koncert (Sánc utca) VÁR
20:00 A Pál utcai fiúk – a székesfehérvári Vörösmarty Mihály Színház előadása Nagyváradon

Magyar Filmnapok Váradon

Május 6–18. között, a Festum Varadinum programsorozat keretében, ismét Magyar Filmnapokra kerül sor a nagyváradi Cinema Palace moziban.

A szervezők idén is az utóbbi évek legjobb mozis termésével kedveskednek a filmek szerelmeseinek. A Magyar Filmnapok programjában egyebek közt a Törőcsik Mari főszereplésével készült Aurora Borealis című, többszörösen díjazott film, a közönségiker Lajkó – cigány az űrben, a Wellhello sztárzenekar tagjai által jegyzett #Sohavégetnemérős, a Salamon király kalandjai című animációs film, valamint a Bereczki Zoltán és Balla Eszter főszereplésével készült gasztro-vígjáték, az Egy szerelem gasztronómiája lesz látható. További információk a Festum Varadinum Facebook-oldalán olvashatók. Az előadásokra a belépés ingyenes, meghívókat igényelni a Fekete Sas-palotabeli RMDSZ-székházban lehet.

Friss információk a következő Facebook eseménynél:
www.facebook.com/events/1019136264947205/

Forrás: http://www.erdon.ro