Hungarikum Napok Nagyszebenben

Hungarikum Napok Nagyszeben

Június 30- július 2. Nagyszeben!

Közeleg a 14. Hungarikum Napok rendezvénysorozata, amelyre minden évben több ezer látogató kíváncsi és amelynek fő célja, hogy bemutassa és ápolja a magyar népi kultúrát és a hagyományokat. Az eseményre június 30-tól július 2-ig kerül sor a nagyszebeni ASTRA Skanzenben, Európa egyik legnagyobb falumúzeumában, amely több mint 300 épületével és hatalmas területével tökéletes helyszínt biztosít az eseménynek.Az esemény során számos program várja az érdeklődőket, köztük őstermelők és kézművesek bemutatkozása és vásár, néptánc- és népzenei előadások, gyermekműsorok és koncertek, amelyek mind hozzájárulnak a magyar népi kultúra és hagyományok, a hungarikumok megismeréséhez és ápolásához.

Az esemény fő attrakciója a nagyközönség számára idén is a főzőverseny lesz, ahol bográcsban készült magyar ételekkel versenyeznek egymással az amatőr csapatok. A versenyen résztvevők Kárpát-medence különböző részeiből érkeznek, hogy megmutassák, ki készíti a legjobb gulyást és bográcsos ételeket.

Emellett az eseményen rendkívül népszerűek a gyerekfoglalkozások, amelyeken a gyerekek megismerkedhetnek a magyar népi kultúrával és hagyományokkal. Az íjászat szerelmeseinek sem kell csüggedni, mert az eseményen lehetőség nyílik az íjászat kipróbálására is. A résztvevők megismerkedhetnek a hagyományos magyar íjászattal és kipróbálhatják, hogy milyen érzés célba lőni egy hagyományos magyar íjjal.

Az esemény az utolsó napon igazi gasztronómiai élményt kínál a résztvevőknek, ahol a zsűri séfjei a magyar konyha világát mutatják be az ételeikkel. A résztvevőknek lehetőségük van megkóstolni a hagyományos magyar ételeket, újragondolt változatokat, valamint kipróbálhatnak olyan ízeket, amelyek csak ezen az eseményen érhetőek el. Ha szeretné felfedezni és megismerni a magyar konyha világát, akkor mindenképpen látogasson el az utolsó napon is a fesztiválra!

Ha szeretné megtapasztalni a magyar népi kultúra és hagyományok varázsát, akkor ne hagyja ki a 14. HUNGARIKUM Napok rendezvénysorozatot! Jöjjenek el és csatlakozzanak hozzánk június 30-tól július 2-ig a Skanzenben!

Szeretettel várunk mindenkit!

HÍD – Szebeni Magyarok Egyesülete, Nagyszeben – Sörház utca, 2. szám /str. Berăriei, nr. 2.,

Tel.: 0745.300-234 | hid@szeben.ro, | www.szeben.ro

@HungarikumNapok #hidegyesulet #szebenimagyar #HungarikumNapok

Forrás: szeben.ro