Sikeresen lezajlottak a 13. Hungarikum Napok Nagyszebenben

Közel 7.200 résztvevővel ünnepeltük együtt a magyar értékeinket, hagyományainkat.

Nagy volt az érdeklődés a 13-ik alkalommal sorra kerülő Hungarikum Napoknak az Astra Szabadtéri Múzeumban július 1–3. között. A három nap alatt közel 7 200 résztvevő látogatta meg az eseményt és több, mint 4 000-en kóstolhattak bográcsban készült, hagyományos magyar fogásokat és különleges desszerteket.

Az esemény zökkenőmentes megvalósításához 23 önkéntes járult hozzá, a szervezők külön köszönetüket fejezik ki a segítségükért. A logisztikai nehézségek ellenére, az rendezvényen minden programpont és műsor a tervek szerint valósult meg.

A kézműves vásárban több, mint 50 kézműves és őstermelő vett részt, a főzőversenyen pedig 20 csapat mérettette meg főzőtudását. A Hungarikum Napok színvonalát tíz kulturális esemény emelte: volt kiállítás, népzenés és néptáncos műsorok, magyar nóták, koncertek, hagyományos bemutatók.

A Hungarikum Napok szervezője a HÍD – Szebeni Magyarok Egyesülete, főpartnere az ASTRA Múzeum.

Köszönjük a támogatóknak: Nagyszeben Polgármesteri Hivatala, Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., RMDSZ-Communitas Alapítvány, Miniszterelnökség-Nemzeti Együttműködési Alap, Kovászna Megyei Tanács és Művelődési Központ, Liszt Intézet Sepsiszentgyörgy, Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület.

Forrás: szeben.ro