Ismét elindul a Bánsági Vándorszínház körútja

Az utóbbi néhány évben fogalommá nőtte ki magát a Temes és Arad megyei települések körében a Bánsági Vándorszínház, amely

nyárról nyárra egyestés, ingyenesen megtekinthető előadásával lepi meg a Bánság és a Partium szórványtelepüléseinek lakóit.

Bánsági VándorszínházA 2014-ben Aszalos Géza temesvári színművész kezdeményezésére alakult vándortársulat idén is egy zenés vígjátékot állít színpadra, ezúttal Nóti Károly szövegei nyomán.

A nyolcfős csapat bázisául július 31. és augusztus 19. között idén is a Temes megyei Végvár település szolgál, ahonnan a bemutatót követően augusztus 20-án indul a turné. A 14 napos körút során 14 településen mutatják be a Vándorszínház előadását. Újdonságnak számít idén, hogy a csapat már nemcsak Temes és Arad megyei településeket látogat meg, hanem, szélesítve a kört, Kassó-Szörény megyébe, Resicabányára is ellátogat.

A Bánsági Vándorszínház társulatának összetétele az előző évhez képest részben módosult: Aszalos Géza rendező, Orbán Enikő dramaturg és Albert Alpár díszlet-, jelmeztervező mellett Mihály Csongor, a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház bábszínésze, Hodu Péter szegedi színművész, Pignitzky Gellért friss diplomás színész, Sosovicza Anna és Benczi Tekla színészhallgatók vesznek részt az idei előadás színpadra állításában.

A tavaly óta a Tarisznyás Egyesület égisze alatt működő színházi projektet idén a Temes Megyei Tanács támogatja.

Forrás: aradihirek.ro