Magyar rendezvények Arad, Temesvár, Pécska, Végvár településeken

Végvár – A Végvári Magyar Gazdák szervezésében, 2019. február 16-án, 9 órai kezdettel kerül sor a III. kolbászgyúró versenyre a végvári kultúrotthonban. Étel és ital a helyszínen kapható, a HAGYOMÁNYOS DISZNÓTOR termékeiből.

Temesvár – szeretettel meghívunk minden érdeklődőt, ismerőst az egyesület támogatóit, február 9-én, 20 órá­tól, a temesvári Valahia étteremben (Bld. L.Rebreanu 52-54. szám), a Kohézió Egyesület által szervezett hagyományos farsangi jótékonysági báljára.
A szervezők jó hangulattal, baráti társassággal, tom­bo­lával, meglepetésekkel várják a szórakozni vágyókat, nem marad el a szo­kásos jelme­zek felvonulása sem, a talpaláva­lót a 4+2 ASSZINKRON zenekar biztosítja. A résztvevők, a jegyek megvásárlásával, a jó szó­rakozás mellett támogatják az egyesület szociális programjában szereplő családok gyere­keit. Belépők elővételben, a Magyar Ház I.emeletén (B-dul Revolutiei 8. szám) Sipos Ilonánál, tel: d.e. 0256-493338 vagy előjegyezhetők d.u. a 0724-709541, 0726-903360, 0725-126914 telefonszá­mokon.

Pécska – A Pécskai Ipartestület vezetősége február 2-án, szombaton 20 órai kezdettel farsangi bált szervez a székházban.
A jelmezeket zsűri fogja elbírálni.
A menüt és a különféle italokat (üdítő, ásványvíz, sör, bor, pálinka) a Toşa étterem biztosítja. Zenél Raksa Bernadett szegedi zenész-énekes, a tombolán értékes tárgyakat sorsolnak ki.
Érdeklődni és feliratkozni Kovács Mártonnál (0723/215-330), Denuţ Aurelnál (Toşa: 0745/092-240) vagy Csepella Jánosnál (0746/101-231) lehet.

Arad – Január 28-án, hétfőn, 19 órakor Aradon a Bábszínházban rendezi meg a Kölcsey Egyesület a ma­gyar kultúra napját.

Az e­gyesület ezzel akar meg­emlékezni Ady Endre költő halálának (1919. jan. 27.) centenáriumáról is.
Mint immár tizenöt éve minden januárban, ezúttal is kiosztják a Kölcsey-díjat azoknak a személyek­nek, akik tevékeny részt vállaltak az aradi magyar kul­túra ápolásában, megtartásában, terjesztésében. A kulturális egyesület elnöksége ezúttal is két személynek ítélte oda a díjat: Hosszú Zoltán jogásznak, volt sze­nátornak, valamint posztumusz a nemrég váratlanul elhunyt fotó­művésznek, Siska-Szabó Zoltánnak.

A díjak átadását követően kerül sor az Intés az őrzőknek című vers összeállításra. Előadója Marosán Csaba, a Kolozsvári Állami Magyar Színház művésze, aki Ady Endre (az ő verséből kölcsönözte a mű­sor cí­mét), Petőfi Sándor, Radnóti Miklós, Dsida Jenő hazáról, nemzetről, hitről, sorsvállalásról, helytállásról szóló költeményeiből válogatta összeállítását.
Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Forrás: Temesvári Új Szó