Nagybánya : magyar helységnévtábla a város szélén!

Kihelyezték a háromnyelvű helységnévtáblát Nagybányán.

A megyeszékhelyre érkezők a település bejáratainál a Baia Mare felirat mellett a Nagybánya és Neustadt megnevezéseket is olvashatják. A háromnyelvű helységnévtáblát az RMDSZ helyi önkormányzati képviselői kezdeményezésére, augusztus 11-én szavazták meg.

A következő napokban Nagybányára látogat az Európai Kulturális Főváros 2021 bizottságának egy része. A város történelmi neveit viselő táblák egy plussz pontot hoznak a szeptember 16-i végső döntéshozatalban. A versenyben, négy romániai város maradt: Nagybánya, Bukarest, Kolozsvár és Temesvár. A többnyelvű helységnévtábla kihelyezését felgyorsította, hogy az Európai Kulturális Főváros részéről a nemzetközi zsűri látogatja meg a pályázó városokat.

Vida Noémi alpolgármester a Baia Mare – Nagybánya – Neustadt feliratú helységnévtábláknál készült fotókat osztott meg a Facebook-oldalán „Legyen Nagybánya Európa kulturális fővárosa” szöveggel.

Kovács Richárd önkormányzati képviselő nagyon örül annak és boldog, hogy alig pár hónappal a választások után sikerült ezt a tervet megvalósítani, hogy sikerült gyorsan betartani a választási igéreteket és megvalósítani egy régi álmot. Kovács Richárd, képviselő reméli, hogy a helyi önkormányzat sok ilyen jellegű tervet fog még megszavazni.

A nagybanya.ro alapján.