Máramarossziget – Ünnepváró óévzáró a Leőwey kiscsoportjában

Maramarosziget – A karácsonyra hangolódás jegyében léptek színpadra a Leőwey Klára Elméleti Líceum kiscsoportos óvodásai,

hogy megörvendeztessék szüleiket, nagyszüleiket, testvéreiket.

Akik idén kezdték az óvodát, azoknak tulajdonképpen ez a szereplés volt az első bemutatkozás „nagyközönség” előtt, amely egyben az elmúlt hónapokban szerzett tudást, fegyelmet és egymásra figyelést is tükrözte. Az óvodások által előadott vidám, téli ünnepváró dalok és versikék mellé az óvónéni, Stark Ágnes egy mesével is készült, amelyben személyre szabottan szólította meg a gyerekeket és családjaikat.

Meseolvasás közben egy-egy csokival és saját kezűleg készített karácsonyfa dísszel is meglepte a kicsiket. A szereplést a dadus, Elekes Éva is figyelemmel kísérte, ahogy a kicsik lépteit is, nap mint nap az óvodai tevékenységek során.

Noha a tanév első féléve csak február elején fejeződik be, a karácsonyi szünidő mégis egy korszakzáró az óvodások, de tulajdonképpen az iskolások számára is. A 2016-2017-es tanévben ez lesz az első hosszabb vakáció, amely december 24-től január 8-ig tart.