Megvannak a Szülőföldön Magyarul pályázat döntései

Szülőföldön Magyarul – Döntést hozott a Bethlen Gábor Alapkezelő a Romániai Magyar Pedagógus Szövetség előterjesztett javaslatára. A döntés 148836 nevelési, oktatási, valamint 1601 hallgatói igénylést hagyott jóvá, 1533 nevelési, oktatási igénylés, valamint 32 hallgatói igénylés elutasításra került.

Máramaros megyéből összesen 1993 igénylés érkezett be, amiből 12 elutasításra talált. Így összesen 1981 máramarosi pályázatot bíráltak pozitívan – mondta Kovács– Ferenczi Noémi, a Szülőföldön Magyarul programkoordinátora.

A továbbiakban a Bethlen Gábor Alapkezelő megküldi a sikeres pályázók listáját az OTP Banknak, amely a maga során ellenőrzi, hogy mely igénylőknek van már számlaszáma. A folyószámlával már rendelkezők számára történik előbb a kifizetés, a tavalyhoz hasonlóan ABC sorrendben.

Utána következnek a kártyával, számlaszámmal még nem rendelkezők. Részükre a Bank előállítja a folyószámlát/kártyát, amiről a szervezet irodája meg értesítést küld, hogy mikor, és melyik kirendeltségnél vehető át.

Hamarosan számítani lehet tehát az értesítő levelek érkezésére.

Forrás: http://ehirmondo.ro