Nagybánya az Erdelystat.ro adatbázisban

erdelystat

Az Erdélystat.ro portál az Iskola Alapítvány által működtetett, modern, könnyen tanulmányozható adatbázis Erdélyről, az erdélyi magyarokról.

Az adatbázis központi része a Statisztikák rovat, ahol kimutatások, statisztikai elemzések, közlemények és adatlapok olvashatók, erdélyi településekről, az erdélyi magyarokról.

Az adatbázisnak létezik egy angol verziója is, annak érdekében, hogy más nemzetiségiek is megismerjenek minket a számok, adatok és kimutatások segítségével.

A másik fő fejezet az Intézménytár, ahol a romániai magyarság számára releváns intézmények adatai találhatók meg, egyesületek, alapítványok; ugyanitt oktatási, kulturális és szociális intézmények és programok is bemutatásra kerülnek.

A Statisztikák fejezetben, Máramaros megyéről is sok fontos adat olvasható, külön – főleg a magyarok által lakott – településekre bontva.

A Nagybánya várost bemutató alfejezet kitér a település etnikai összetételének változására, naprakész adatokat szolgál a világjárvánnyal kapcsolatosan, valamint vallási, oktatási és önkormányzati információkkal látja el az olvasókat.

Érdekes, naprakész adatokért kattintson a www.erdelystat.ro oldalra.

Forrás: nagybanya.ro