Támogasd a Teleki Magyar Ház felújítását

Segítse téglajegy vásárlásával a Teleki Magyar Ház felújítását és működését!
A Teleki Magyar Ház tizenöt éve szolgálja a Nagybánya-környéki szórványmagyarságot. Az elmúlt másfél évtizedben mindenkor a működtetés biztosítása volt az első, az intézménynek otthont adó történelmi műemlék épületegyüttes felújítását több évi várakozást, pályázást, próbálkozást követően, csak 2014-ben kezdhettük el.

Teleki Magyar Ház Nagybánya

A legsürgetőbb munkálatok elvégzését, illetve elindítását akkor a Bethlen Gábor Alap az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Communitas Alapítvány is segítette. Ahhoz, hogy teljesen felújíthassuk az épületet, s hogy ugyanakkor a Ház működését is folyamatosan biztosítani tudjuk, a nagybányai és Nagybánya-környéki magyar közösség, közel és távol élő barátaink segítségére is szükség van.

[perfectpullquote align=”left” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]„…Hát vesd meg lábad ott, ahol megállhatsz, / S azt mentsd, azt a talpalatnyi helyet…” (Reményik S.)[/perfectpullquote]

Téglajegyeket bocsátottunk ki különböző címletekben, amelyek

megvásárlásával segíthetik céljaink megvalósítását.

Képzőművészeink közül többen is a kezdeményezés mellé álltak. Kása Dávid nagybányai szobrászművész egy szép márványszobrát ajánlotta a Teleki Magyar Ház javára,

Bitay Zoltán, Dudás Gyula, Kovács Bertalan, Szántó Andreász, Győri Sánta Kinga, Kondrák Matyikó Margit nagybányai festőművészek, Dinyés László budapesti szobrászművész, valamint Vassy Erzsébet nagyváradi, Boar Szilvia máramarosszigeti, Debrei Éva karácsondi (Magyarország), Murándi Lovász Noémi kolozsvári, Láng Eszter, Potyók Tamás, Gonda Zoltán debreceni, Edmund (Varga Ödön Tibor), szentendrei festőművészek, Sütő Petre Rozália martonvásári grafikusművész és Pavluk Gábor németországi (Passau) szobrászművész egy (vagy több) alkotásukat kínálták fel sorsolás céljaira, Barkóczy Vera grafikáját Várvédő Zita ajánlotta fel.

A téglajegyeket 10 lejes (egyszerű téglajegy), 50 lejes (bronz), 100 lejes (25 euró/ezüst), 300 lejes (75 euró/arany) és 500 lejes (125 euró/gyémánt) címletekben lehet megvásárolni.

[perfectpullquote align=”left” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]…az igazán nagy dolgok, ha akarjuk csodák megvalósítására csak egy olyan közösség képes, amelynek vannak álmai, amelyeket nem tud, hanem hisz. Amelyek nem mindig válnak valósággá, de ha azzá válnak, mindig valami rendkívüli dolog megvalósulását jelentik…[/perfectpullquote]

Támogatóink nevét feltüntetjük honlapunkon, az ezüst, arany és gyémánt téglajegyek vásárlóinak nevét pedig a munkálatok befejezését követően az épület falán elhelyezésre kerülő köszönőtáblán is megörökítjük.

A befizetéseket személyesen a Ház irodájában, illetve banki utalással lehet intézni. Támogatóink nevét és a felajánlott segítséget a Teleki Magyar Ház honlapján is feltüntetjük. Az ezüst, arany és gyémánt téglajegyek vásárlóinak nevét pedig hozzájárulásuk esetén az épület falán elhelyezésre kerülő köszönőtáblán is megörökítjük.

Bankszámlaszámunk:
Societatea Centrul Cultural Teleki Sándor,
RO87-RNCB-0182-0341-2120-0001 (RON),
RO60-RNCB-0182-0341-2120-0002 (EUR),
RO06-RNCB-0182-0341-2120-0004 (HUF),
Banca Comerciala Romana, Baia Mare, Maramures, Romania
430232-Baia Mare, B-dul Unirii nr. 15.
SWIFT/BIC: RNCB ROBU

A megjegyzés rovatban kérjük feltüntetni a következőt, ékezetes betűk használata nélkül: „Teglajegy/név/a megváltott címlet neve” (pl: „Teglajegy/Nagy Pista/arany”). A postai címet – ahová a téglajegyet küldhetjük -, valamint a telefonszámot – amelyen a nyertes téglajegyek tulajdonosait értesíthetjük -, a dludovicus@gmail.com elektronikus címre kérjük elküldeni.

Információ, tájékoztatás: +40-744-919166;
dludovicus@gmail.com (Dávid Lajos)