Rendhagyó történelemóra a HÍD Egyesület szervezésében

Nagyszeben

Harmadik alkalommal került sor a Szebeni HiStory nevű történelmi előadássorozat megrendezésére. 2019. január. 11-én este 7- órakor tartott előadást Dr. Drezsi Júlia, a Román Akadémia Nagyszebeni Humán és Társadalomtudományi Kutatóintézet kutatója, Nagyszeben igazgatása a kora újkorban címmel a HÍD- Magyar Ház Sörház u. 2. szám második emeleti termében. Az előadó rövid betekintést nyújtott a város vezetéséről, majd kutatásának eredményeiről tartott beszámolót a közönségnek. Betekintést kaptunk az újkori-középkori királyföldi közigazgatási felépítésről és azon belül, Szeben megye és legfőképpen Nagyszeben közéletébe, annak igazgatásába.

Dr. Derzsi Júlia rendhagyó történelemóra előadásának és kutatásainak igen érdekes része a város pénzügyi hátterei, amelyeket részletesen kimutatott, táblázatok által szemléltette. A város lakosságának helyzetéről és életstílusáról, a céhekről és mindezek felépítéséről beszélt az előadó.

Az előadást követően a történelemmel kapcsolatos műsor interaktívvá változott, fél órán keresztül a közönség kérdéseket tehetett fel az előadónak, aki türelmesen, részletesen vázolta fel válaszait.

Forrás: szeben.ro