Szilágycsehi Hazaváró a XX. Tövisháti Napokon

A Tövishát Kulturális Társaság és a Barátság Nyugdíjas Egyesület (Demecser) szeretettel meghívja Önt és családját, valamint a Szilágycsehben született, itteni felmenőkkel rendelkező, vagy itt tanuló, de ma már külföldön élő nemzettársaikat, illetve azokat, akik támogatták valamilyen módon a település múltjának feltárását és lakóinak szellemi gyarapodását a Szilágycsehi Hazaváró rendezvényre, melyet a XX. Tövisháti Napok keretén belül szervezünk meg augusztus 20-án és 21-én.

A rendezvény fő programja az I. és II. világháborúban elesett szilágycsehi katonahősök, valamint a barcaföldvári fogolytáborba elhurcoltak emlékének szentelt emlékmű avatása a református templomkertben.

Az intézmények és szervezetek képviselőit, illetve a családtagokat, akik koszorúzni szeretnének az emlékmű leleplezésénél, kérjük, jelezzék ebbéli szándékukat augusztus 17-ig a 0740846725-ös telefonszámon, vagy e-mailben a tovishat@freemail.hu címen.

Augusztus 20.
10.00 óra: A vendégek és az elszármazottak köszöntése a Művelődési Házban. Verset mond János Bernadett – Radnóti Miklós: Nem tudhatom… Népdalt énekel Nagy Boglárka
10.30 óra: Az elszármazottak rövid bemutatkozása (tetszés szerint)
11.30 óra: Hálaadó istentisztelet a református templomban
12.00 óra: Ünnepi beszédek az emlékműnél, az emlékmű leleplezése és megáldása. Juhász Gyula: A jövő vetése című versét elmondja Szekeres Ágota. Koszorúzás, Il Silenzio, Himnusz
13.00 óra: Harausz Jenő nagybányai képzőművész kiállításának megnyitója a Magyar Házban.

Augusztus 21.
10.30 óra: Istentisztelet a református templomban. Szentmise a katolikus templomban.
16.00 óra: Néptánc gála a sportpályán. Zenés szórakozás és flekkenezés a sportpályán.
A programokra a belépés díjtalan, de adományokat szívesen fogadunk.
Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Az esemény főtámogatói: Emberi Erőforrás Minisztérium, RMDSZ, Communitas Alapítvány. További támogatók: Nemzeti Együttműködési Alap, Szilágy Megyei Kulturális és Képzőművészeti Központ, Szilágycsehi Polgármesteri Hivatal. Az eseményre a Magyar Kormány, illetve a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Bethlen Gábor Alap támogatásával kerül sor.