Támogasd a CsodaVár kezdeményezést!

CsodaVár – Nagyszebenben a HÍD Egyesület testesíti meg a magyar megmaradás szimbolumát. Lelkes csapatuk minden lehetőséget megragad, hogy minél több magyar kulturális értéket közvetítsen a helyi magyaroknak. Nevükhöz fűződik többek közt a Hungarikum Napok, valamint az ARS Hungarica Fesztivál is. Jelenleg azon dolgoznak, hogy a magyar gyerekekek CsodaVár projektje plusz önkormányzati támogatást nyerjen, melynek érdekében támogatóikkal május 26-án (49 gyermek és felnőtt) együtt részt vesznek a városi futóversenyen.

szeben-csodavar

A projekt célja a meglévő helyszín gyermekbaráttá való átalakítása, valamint a tevékenységek bővítése, hogy ezáltal nagyobb csoportot lehessen kiszolgálni. A sikeres kezdeményezés a Sörház utcában, a Magyar Kulturális Központ székhelyén zajlik, 2017. októberében indult. Elsősorban a Nagyszebenből származó gyerekeket vonzza, akik különböző hátterű és társadalmi csoportokból érkeznek.

A CsodaVár keretein belül játékos formában történik a magyar nyelvű oktatás.

A nagyszebeni Polgármesteri Hivatal által szervezett futóversenyen kilométerenkénti összeget (2/6/10/25 lej km-ként vagy egyéni összeg) lehet felkínálni a futóknak, mellyel azzal ösztönzik őket, hogy minél nagyobb távot tegyenek meg támogatott céluk érdekében. Részletekért kérem, keressék a HÍD Egyesületet:

  • hid@szeben.ro
  • +4 0754.034450 (Simon Andrea)

Légy támogatója a CsodaVár projektnek!

 

 

http://maratonsibiu.ro/inscriere-sustinator/?alergator=781

Forrás: nagyszeben.ro