Pusztakeresztúr – elindult a szórványgondnoki szolgálat

Pusztakeresztúr – A Bethlen Gábor Alap finanszírozása segítségével a Szórvány Alapítvány negyedik alkalommal indította el szórványgondnoki szolgálatát. Az Arad megyei Szentpál, valamint a Temes megyei Szapáryfalva után, szeptembertől Pusztakeresztúr lesz a program újabb állomása.

altalanos-temesvari-hirek-620x315

Az előző évek tapasztalatait levonva, újabb elánnal látnak neki az új helyszínen történő hiánypótló közösségszervezésnek.

A programnak köszönhetően szeptember 30-án, 50 fős pusztakeresztúri tekinthette meg a Temesvári Magyar Napok keretein belül játszott „Csárdás királynő 100” című produkciót.

Okt.8-9. között a Szórványgondnoki Szolgálat következő állomása az Arad megyei Kaszoja volt. Civil Pikniket szerveztek délvidéki, erdélyi és dél-alföldi civil szervezetek részére. A kezdeményezés egyik fő célja az volt, hogy a három országban működő

magyar szervezetek között feltérképezésre kerüljenek a határokon átívelő együttműködési lehetőségek,

Pusztakeresztúrt a Nőklub és a Gazdakör képviselte.

A további célok között szerepel a a 2017-es Pusztakeresztúri Falunaptár összeállítása, valamint a november 19-ei Pusztakeresztúron sorra kerülő Húzd rá! című előadás megtekintése. Utóbbit a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház művészei adják elő. December a karácsonyi várakozás jegyében fog telni, ünnepváró gyermekfoglalkozással várják a településen élő magyar gyermekeket és családjaikat.