Tízezer forinttal ösztönzi a magyar iskolaválasztást a Rákóczi Szövetség

Rákóczi Szövetség

A Rákóczi Szövetség és az RMDSZ Arad megyei szervezetének együttműködése révén 2019-ben az egész megyére kiterjed az iskolaválasztási ösztöndíjprogram.

A Rákóczi Szövetség tavaly ősszel a megyeszékhely magyar előkészítő osztályosai családjainak adott tízezer forintos egyszeri ösztöndíjat, idén azonban minden Arad megyei család megkapja, akik gyermekeiket a magyar előkészítő osztályba íratják.

Az igénylők egy erre a célra készített űrlap kitöltésével és pályázatuk online beküldésével tehetik meg – olvasható az RMDSZ közleményében. Kérik az igénylőket, hogy április elsejétől keressék fel a gyerek leendő tanítóját, és közösen töltsék ki a szükséges dokumentumot. Az ösztöndíjakat Faragó Péter Arad megyei RMDSZ-es parlamenti képviselő és Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke adja majd át iskolakezdéskor.

A pályázat beküldésének határideje június elseje.

Ugyancsak a Rákóczi Szövetség jóvoltából idén minden Arad megyei magyar előkészítő osztályos kisdiák jó minőségű iskolatáskát fog kapni.

A táskák a napokban megérkeztek, éppen ezért kérik a szülőket, akik magyar előkészítőbe íratja a gyermekét ősztől, hogy ne költsön iskolatáskára. A gyerekek iskolakezdés előtt megkapják a táskákat – ígérik.

Forrás: aradihirek.ro