Újra Szilágyi Zsolt lett az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) elnöke

Szilágyi Zsolt maradt az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) elnöke, miután a hétvégén Székelyudvarhelyen ülésező kongresszus újabb két évre megválasztotta az eddigi vezetőt. A tisztségre Szilágyi Zsolt és Toró T. Tibor korábbi elnök kapott jelölést, utóbbi visszalépett a versenyből.
Szilágyi Zsoltot 137 igen szavazattal, 14 nem ellenében, négy tartózkodás mellett választotta elnökké a kongresszus.

emnp-szilagyi-zsolt
Szilágyi Zsolt (EMNP elnök)

Az EMNP legfontosabb döntéshozó szerve módosította a párt alapszabályát és programját. Megválasztotta az alelnököket, akik közül Szilágyi Zsolt javaslatára Toró T. Tibort választották meg az újonnan létrehozott ügyvezető elnöki tisztségbe. A kilenctagú elnökségben az elnök és az ügyvezető elnök mellett három alelnök Székelyföldet (Kolcsár András, Taierling Johann, Sándor Lajos), kettő Partiumot (Zatykó Gyula, Kása Zsolt), egy belső-Erdélyt (Soós Sándor), egy pedig az ifjúságot (Tőke Ervin) képviseli majd .

Sajtótájékoztatóján Szilágyi Zsolt úgy értékelt, hogy a párt elnöksége megtartotta a tapasztalatot, de fel is frissült. Elmondta: a párt programja kis mértékben változott. Továbbra is azon kívánnak munkálkodni, hogy

minél több döntés kerüljön Bukarestből Erdélybe, és hogy a helyi közösségek irányíthassák a saját ügyeiket.

“A jelenlegi erőnk csak egy alap, amire építeni lehet. Mindenképpen a fejlődést, a párt által megszerzett mandátumok növelését tűztük ki célul” – fogalmazott az elnök. Az erdélyi magyar belpolitikában azt tartotta fontosnak, hogy a magyar-magyar verseny soha ne ossza meg annyira a közösséget, hogy ne lehessen összefogni.

“Trianon százéves évfordulójára készülődve azt kell felmutatnunk, hogy az erdélyi magyarok magukat kormányozni képes, és az autonómiáért, az önkormányzásért békés, demokratikus eszközökkel tenni tudó közösséget alkotnak” – fogalmazott a tisztségébe újraválasztott EMNP elnök.

Az új elnökségnek sok sikert, kitartást és eredményes munkát kíván a szorvany.info közösség!