Adománygyűjtés a felvidéki és délvidéki Mária Rádió megsegítéséért

Május 18. és 20. között a délvidéki és a felvidéki Mária Rádió megsegítéséért szerveznek gyűjtést. A gyűjtést megelőző napon,

május 17-én 24 óra a Mariathonért címmel egész napos szentségimádást tart a négy magyar nyelvű Mária Rádió

a sikeres adománygyűjtésért.

Mária Rádió

„Az adománygyűjtést közösen rendezi a négy magyar nyelvű Mária Rádió, a magyarországi, az erdélyi, a délvidéki, valamint a felvidéki rádió. Az adományok mindig az adott ország helyi rádiójának számlájára kerülnek. Az adományokat csekken lehet elküldeni, esetleg személyesen a rádió épületében lehet átadni” – tájékoztatta a Felvidék.ma-t Kacz Gábor, a Mária Rádió munkatársa, koordinátor.

Mint hozzátette, az adománygyűjtés alatt tematikus műsorokat sugároznak, a felvidéki Mária Rádió munkatársai várják az adományozók betelefonálását. Így folyamatosan figyelhető az adományok összege.

A 24 óra a Mariathonért szentségimádással kapcsolatban kifejtette: a rádió budapesti adása

május 17-én 00.00-tól 24.00-ig negyedóránként kapcsol egy-egy imádkozó közösséget

a magyar nyelvű Mária Rádiók kápolnáiból. „Felvidékről a Felvidéki Mária Rádió önkéntesei fognak csatlakozni a szentségimádáshoz” –fogalmazott Kacz Gábor.

A szentségimádás során a délvidéki és a felvidéki magyar nyelvű Mária Rádiók fennmaradásáért, fejlődéséért, valamint az adománygyűjtés sikerességéért imádkoznak, mely rádióki igen nehéz anyagi körülmények között működnek.

A rádió önkéntesek hűséges szolgálata által működik, és hallgatóik adományaiból tartja fenn magát.

Az egész Kárpát-medencét átfogó szentségimádás során a magyar nyelvű Mária Rádiók önkéntesei a 2020-ban Budapesten megrendezendő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus sikeréért is imádkoznak.

Felvidéken az adományozás háromféle módon történik:

  • Banki átutalással: számlaszám SK69 0900 0000 0050 2511 3346
  • Postai csekkel: számlaszám SK69 0900 0000 0050 2511 3346, Rádio Mária Slovakia O.Z. Jókai u. 6. 945 01 Révkomárom (Igényelhető telefonon vagy e-mailben)
  • Személyesen: Jókai u. 6. Révkomárom 945 01

Délvidéken, a Mária Rádió szabadkai stúdiójának kápolnájába május 17-én, szerdán, reggel 6 órától 15 óráig tartanak szentségimádást a másnap kezdődő Mariathon sikeréért.

(Forrás: felvidek.ma, valamint a felvidéki mariaradio.sk, a csonkahoni mariaradio.hu, a délvidéki mariaradio.rs és az erdélyi mariaradio.ro portálok)